joi, 28 august 2008

VistaGlazz o noua interfata pentru Vista


Desi Vista beneficiaza de niste teme cu un aspect grafic deosebit, cu siguranta unii dintre dvs. s-au saturat deja de ele si doresc sa personalizeze felul cum arata calculatorul lor prin instalarea unor teme Vista noi.


Ei bine, ca si in cazul temelor pentru Windows XP, skinurile pentru Vista nu pot fi instalate pe calculator inainte de a modifica o componenta a sistemului de operare numita uxtheme.dll ce impiedica instalarea altor teme si stiluri vizuale decat cele care au fost create de Microsoft. Insa, asa cum era de asteptat, la scurt timp dupa aparitia Windows Vista, niste baieti isteti au lansat VistaGlazz un soft care, pe langa faptul ca deblocheaza instalarea temelor noi in Vista permite si pastrarea efectului aero a unei ferestre atunci cand aceasta este maximizata.Utilizarea Vista Glazz este extrem de simpla. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa instalati si apoi sa lansati aplicatia. Veti observa ca apare o interfata identica cu cea din imaginea de mai sus.
Dupa cum puteti vedea in imagine selectarea primei optiuni modifica acele fisiere de sistem care impiedica instalarea unei noi teme pentru Windows Vista (este necesar un Restart al calculatorului), in timp ce optiunea a doua face posibila pastrarea efectului de transparenta a ferestrelor atunci cand sunt maximizate.

In cazul in care doriti sa reveniti la setarile implicite din Windows Vista trebuie doar sa lansati din nou aplicatia si sa selectati optiunea "Patch" corespunzatoare modificarii pe care doriti sa o restaurati.